Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2018 - Στις 51,6 μονάδες ο PMI
Η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου σκαρφάλωσε σε υψηλά ενός έτους
Επιτάχυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Κίνα για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία των Caixin και Markit, με τα στοιχεία να έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τα οποία έκαναν λόγο για σημαντική επιβράδυνση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, και συγκεκριμένα στις 51,6 μονάδες, έναντι 51,5 μονάδες τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Οι εξαγωγές του κλάδου συνέχισαν να αυξάνονται και τον Φεβρουάριο, με τον ρυθμό ανάπτυξης ωστόσο να είναι βραδύτερος, ενώ σημαντική επιτάχυνση κατέγραψε και ο ρυθμός ανόδου των νέων παραγγελιών.
Παράλληλα, η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της CEBM Group, Zhengsheng Zhong, η ζήτηση που θα προκύψει τον Μάρτιο του 2018 αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κινεζικής οικονομίας για το σύνολο του έτους.
Χθες (28/2) ο επίσημος δείκτης PMI της κυβέρνησης έδειξε ότι μεταποιητικός κλάδος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών, και συγκεκριμένα στις 50,3 μονάδες.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία των Caixin και Markit έρχονται πολλές φορές σε αντίθεση με τα αντίστοιχα στοιχεία της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης