Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Αποκάλυψε σχέδια στον Trump να στείλει αντιπρόσωπο στη Βόρεια Κορέα

Ν. Κορέα: Αποκάλυψε σχέδια στον Trump να στείλει αντιπρόσωπο στη Βόρεια Κορέα
Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Βόρεια Κορέα
Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να στείλει ειδικό απεσταλμένο στη Βόρεια Κορέα, απαντώντας σε πρόσκληση του ηγέτη Kim Jong-un, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in στον ομόλογό των ΗΠΑ Donald Trump σε τηλεφωνική συνδιάλεξη την Πέμπτη 1η Μαρτίου 2018.
Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τις πρόσφατες επισκέψεις στη Νότια Κορέα από ανώτερους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, αναφέρει σε δήλωσή της η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν ώθηση στην πρόσφατη δέσμευση μεταξύ των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο από ιδιαίτερα αυξανόμενες εντάσεις για το πρόγραμμα πυραύλων της Βόρειας Κορέας και την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή της ενάντια στις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών.
"Οι Moon και Trump συμφώνησαν να συνεχίσουν να καταβάλλουν προσπάθειες για να στραφούν προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου διατηρώντας τη δυναμική του διαλόγου Νότου-Βορρά", αναφέρει η δήλωση.
Στείλοντας έναν απεσταλμένο στην Πιονγιανγκ, ο Moon δήλωσε ότι θα επιδιώξει να ανταποδώσει για τις ανώτερες αντιπροσωπείες που στάλθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες από τον Kim Jong-un, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Kim Yo Jong, της πρώτης επίσκεψης ενός μέλους της οικογένειας του Βορρά από τον Κορεατικό Πόλεμο.
Ανώτεροι αξιωματούχοι από την Πιονγιάνγκ που επισκέφθηκαν τη Νότια Κορέα για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, ότι η κυβέρνησή τους ήταν ανοιχτή σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, ενώ ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να οδηγήσουν σε τερματισμό του πυρηνικού της προγράμματος.
Ο Moon κάλεσε τη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ να μιλήσουν για να λυθεί το ζήτημα του προγράμματος όπλων της Πιονγκγιάνγκ, το οποίο ο Kim λέει ότι ποτέ δεν θα εγκαταλείψει.
Στην τελευταία προσπάθεια να εξουδετερώσει την κρίση για το πρόγραμμα όπλων της Βόρειας Κορέας, η Σεούλ πρότεινε να παραχωρήσει το έδαφος σε Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ για να διεξαχθούν συνομιλίες.
"Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις στενές διαβουλεύσεις σχετικά με την πρόοδο του διαλόγου Νότιας - Βόρειας Κορέας", ανέφερε η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης