Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου

Ν. Κορέα: Πρέπει να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Moon Jae-in, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν
Στο γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολλά εμπόδια τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν ώστε η Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα αναφέρθηκε σήμερα (8/3) ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.
Ειδικότερα, ο Moon επαίνεσε το ρόλο των ΗΠΑ στην προσπάθεια επίτευξης μίας συμφωνίας μεταξύ των δύο κορεατικών πλευρών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή των πυρηνικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα όσο ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Παρά την αυξανόμενη αισιοδοξία λόγω της τρέχουσας αποκλιμάκωσης των εντάσεων, ο Moon παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν ακόμα ώστε να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της περιοχής.
«Έχουμε ξεπεράσει ένα εμπόδιο, ενώ υπάρχουν ακόμα πολλά ακόμα μέχρι να φτάσουμε σε μία διαρκή ειρήνη και στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του νοτιοκορεάτη προέδρου.
Παράλληλα, ο ίδιος απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Πιονγιάνγκ θα επιχειρήσει να να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ Σεούλ και Ουάσιγκτον, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες θα συνεργαστούν στενά.
Οι οικονομικές πιέσεις έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούνται στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν έχει επωφεληθεί από τη συμφωνία για το εμπόριο και την κατανομή στρατιωτικών δαπανών.
Αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, το νοτιοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να αναθεωρηθεί η σχετική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης