Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 27/4 η ιστορική συνάντηση του Kim Jong un (Β. Κορέα) με τον Moon Jae in (Ν. Κορέα)

Στις 27/4 η ιστορική συνάντηση του Kim Jong un (Β. Κορέα) με τον Moon Jae in (Ν. Κορέα)
Έκλεισε η ημερομηνία της συνάντησης του Kim Jong un και του Moon Jae in
Έκλεισε η ημερομηνία της συνάντησης του επικεφαλής της Βόρειας Κορέας Kim Jong un και του προέδρου της Νότιας Κορέας, Moon Jae in.
Η συνάντηση, η πρώτη ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στις 27 Απριλίου στο χωριό Panmunjom που βρίσκεται στη συνοριακή μεθόριο Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις δύο πλευρές, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με το να προσδιορίσουν όλες τις λεπτομέρειες της ιστορικής αυτής συνάντησης που ως απώτερο στόχο έχει τη μείωση των εντάσεων, την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και της επιστροφής στην ασφάλεια, στη σταθερότητα και στην ειρήνη.
Σε δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνάντησης με τους αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Cho Myoung - gyon υπογράμμισε ότι το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας θα ήταν ένα κρίσιμο θέμα ενώ τόνισε ότι θα υπάρξουν ακόμα αρκετές προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη συνάντηση κορυφής των Kim Jong un και του Moon Jae in.
Πάντως, περαιτέρω λεπτομέρειες για την εν λόγω συνάντηση δεν έγιναν γνωστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης