Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σ. Αραβία: Θα οδηγηθούμε σε πόλεμο με το Ιράν εάν η διεθνής κοινότητα δεν αυξήσει τις πιέσεις στην Τεχεράνη

Σ. Αραβία: Θα οδηγηθούμε σε πόλεμο με το Ιράν εάν η διεθνής κοινότητα δεν αυξήσει τις πιέσεις στην Τεχεράνη
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed Bin Salman, ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα περισσότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν
Την άποψη ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πόλεμο με το Ιράν μέσα στα επόμενα 10 με 15 χρόνια εξέφρασε ο πρίγκιπας της χώρας, Mohammed Bin Salman, ζητώντας ουσιαστικά από τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Ειδικότερα, ο σαουδάραβας πρίγκιπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Jounral, ζήτησε από τη Δύση να επιβάλει περιορισμούς, οι οποία «θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη πίεση» στην Τεχεράνη.
«Εάν δεν πετύχουμε σε αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε (στο να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν), πιθανότητα θα έχουμε πόλεμο με το Ιράν σε 10 με 15 χρόνια», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του σαουδάραβα πρίγκιπα.
Τα τελευταία χρόνια οι δύο χώρες έχουν «συγκρουστεί» αρκετές φορές σε διάφορα ζητήματα, με τη συριακή κρίση και τον εμφύλιο της Συρίας να παραμένει ένα από τα βασικότερα.
Το πρόσφατο ταξίδι του Bin Salman στις ΗΠΑ αύξησε περαιτέρω τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ πριν το ταξίδι, ο Bin Salman είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα εάν το Ιράν πράξει αναλόγως.
Μάλιστα, ο Bin Salman ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι το Ιράν φιλοξενεί ηγέτες της Αλ Κάιντα, με το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών να τον χαρακτηρίζει ως «παραληρητικό» και «αφελή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης