Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 5 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2018 - Στις 51 μονάδες ο PMI

Κίνα: Σε χαμηλά 5 μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Μάρτιο 2018 - Στις 51 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών
Με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων πέντε μηνών αυξήθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Κίνας για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/4) στοιχεία των Caixin και Markit, με τα αποτελέσματα να έρχονται σε αντίθεση με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 51 μονάδες, έναντι 51,6 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018, με τον δείκτη ωστόσο να παραμένει αρκετά υψηλότερα από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Οι νέες παραγγελίες του κλάδου αυξήθηκαν με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, γεγονός που οφείλεται στην υποτονική ζήτηση από τις χώρες του εξωτερικού, ενώ τα επίπεδα παραγωγής ήταν τα ασθενέσθερα από τον Νοέμβριο του 2017.
«Η ζήτηση δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο αναμενόταν, οδηγώντας σε χαμηλότερη επιθυμία των κατασκευαστών να παράγουν», σχολίασε ο οικονομολόγος του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων.
Σημειώνεται ότι ο επίσημος δείκτης της κυβέρνησης έδειξε ότι η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε ανάκαμψη σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο 2018, με τον PMI να σκαρφαλώνει στις 51,5 μονάδες, έναντι 50,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης