Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος λόγω της επιθετικότητας των Τούρκων

Der Standard: Μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος λόγω της επιθετικότητας των Τούρκων
Η αυστριακή εφημερίδα, Der Standard, αναφέρεται στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά και στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας
Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν μετά και την τελευταία απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου στις φυλακές της Ανδριανούπολης αλλά και στην ενίσχυση της τουρκικής προκλητικότητας αναφέρεται η αυστριακή εφημερίδα Der Standard.
Όπως δηλώνει ο Νικόλας Κατσίμπρας, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, «με την κάθε νέα πρόκληση μεγαλώνει η πιθανότητα ατυχήματος κυρίως λόγω της επιθετικής στάσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων».
Σύμφωνα με τον ίδιο, πίσω από την στρατηγική όλο και μεγαλύτερων εντάσεων στο Αιγαίο βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα της γείτονος στο Αιγαίο και την Κύπρο.
«Γι' αυτόν τον λόγο παρακολουθούμε κλιμάκωση των απειλών, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά» λέει.
«Μερικές από τις αξιώσεις υπηρετούν εσωτερικοπολιτικούς στόχους, άλλες είναι πραγματικές απειλές της ελληνικής και κυπριακής κυριαρχίας.
Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στα δύο, κυρίως μετά την ιστορικών διαστάσεων αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας πέρυσι».
Όσον αφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018, ο αρθογράφος της Der Standard δεν αποκλείει να αφεθούν ελεύθεροι ξαφνικά μέχρι την επόμενη Κυριακή (8/4/2018) που συμπίπτει με το ορθόδοξο Πάσχα.
«Ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean Claude Juncker το συνέστησε ανοιχτά στη Βάρνα στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον τούρκο πρόεδρο» υπενθυμίζει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης