Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στα δυτικά της χώρας

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον 12 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στα δυτικά της χώρας
Ο αριθμός των θυμάτων από τον εμφύλιο στην Υεμένη ξεπρνάει πλέον τα 10.000 άτομα
Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών του στρατιωτικού συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας στη δυτική πόλη Χουνταϊντά, όπως ανέφεραν σήμερα (2/4) οι γιατροί που βρίσκονται στην περιοχή προκειμένου να παρέχουν πρώτες βοήθειες στους αμάχους.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι αυτόπτες μάρτυρες, οι αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν ένα σπίτι στην περιοχή Αλ Χαλί, όπου διέμεναν πολίτες οι οποίοι είχαν εκτοπιστεί από άλλες επαρχίες της χώρας, προσθέτοντας ότι τα θύματα ήταν ως επί το πλείστον παιδιά.
Ένας εκπρόσωπος του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «εξετάζουμε πολύ σοβαρά αυτή την είδηση και θα τη διερευνήσουμε πλήρως όπως και όλες τις ειδήσεις αυτού του είδους», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «ενώ βρίσκεται η έρευνα σε εξέλιξη, δε θα ήταν πρέπον να σχολιάσω περαιτέρω».
Η πόλη Χουνταϊντά φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης, όπου καταφθάνει το μεγαλύτερη μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους αμάχους, οι οποίοι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.
Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά σε ένα σημείο του λιμανιού, καταστρέφονται μεγάλο ποσοστό των τροφίμων και των προμηθειών που προορίζονταν για τους πολίτες της χώρας.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής ο εμφύλιος στην Υεμένη έχει αφαιρέσει τη ζωή περισσοτέρων από 10 χιλ. ατόμων, ενώ περισσότερα από 2 εκατ. άτομα έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους λόγω των συγκρούσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης