Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάρτιο 2018 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Ενισχύθηκε ο μεταποιητικός κλάδος για τον Μάρτιο 2018 - Στις 55,1 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα για τον μεταποιητικό κλάδο της Μεγάλης Βρετανίας ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (3/4) στοιχείς της Markit, καταδεικνύοντας ότι η οικονομία καταγράφει σταθερή πορεία ανόδου έναν χρόνο πριν από την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,1 μονάδες, έναντι 55 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2018, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να υποχωρήσει στις 54,5 μονάδες.
Ωστόσο, οι επί τα χείρω αναθεωρήσεις στα στοιχεία των δύο πρώτων μηνών του έτους μαρτυρούν ότι η παραγωγή του κλάδου επιβραδύνθηκε στο 0,4-0,5% για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σύγκριση με το 1,3% που είχε σημειωθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2017.
Ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος συντελεί στο 10% της βρετανικής οικονομίας, διαδραμάτισε θετικό ρόλο το προηγούμενο έτος, καθώς η ανάπτυξη στη χώρα ήταν ασθενέσθερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες σημαντικές οικονομίες.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον PMI παρείχαν περαιτέρω αποδείξεις ότι ο μεταποιητικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία έχει εισέλθει σε μία μετριότερη φάση ανάπτυξης για το τρέχον έτος», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι η επιβράδυνση στις νέες παραγγελίες και τη στελέχωση του κλάδου αντιστάθμισε το ρυθμό επέκτασης της παραγωγής.
Παράλληλα, ο υποδείκτης νέων εργασιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα μηνών, γεγονός που οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην πρόσφατη άνοδο της στερλίνας.
Σε ότι αφορά τις προοπτικές των ερχόμενων μηνών, ο Dobson εκτιμά ότι αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω επιβράδυνση του κλάδου μέσα στο επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης