Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επανεξελέγη πρόεδρος της PLO o Mahmoud Abbas

tags :
Επανεξελέγη πρόεδρος της PLO o Mahmoud Abbas
Καλοδεχούμενη η Hamas αν αποδέχεται την εθνική ενότητα και την PLO είπε ο Abbas
Επανεξελέγη πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ο Mahmoud Abbas, εξέλιξη που ήταν αν μη τι άλλο αναμενόμενη.
Η ανακοίνωση περί της επανεκλογής του έγινε στο τέλος των τετραήμερων εργασιών του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το Παλαιστινιακό Εθνικό Συμβούλιο ανέδειξε επίσης τα δώδεκα από τα μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, του ανώτατου οργάνου της PLO.
Το Συμβούλιο συγκλήθηκε από τον Abbas εν μέρει για να καταρτιστεί νέα στρατηγική, μετά την απόφαση που ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως την πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί την πρεσβεία των ΗΠΑ.
Επιπλέον, ο 82χρονος Abbas εμφανίστηκε ενωτικός καθώς άφησε την πόρτα ανοιχτή προκειμένου παλαιστινιακές πολιτικές οργανώσεις που απείχαν από την PLO, όπως το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, να καταλάβουν κάποια από τις τρεις έδρες που έμειναν κενές ενώ υποστήριξε ότι η Hamas.είναι καλοδεχούμενη «αν αποδέχεται την εθνική ενότητα κι αν αποδέχεται την PLO».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης