Τελευταία Νέα
Διεθνή

Constancio (EKT): Δικαιολογημένα τα αργά βήματα προς την κατάργηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας

Constancio (EKT): Δικαιολογημένα τα αργά βήματα προς την κατάργηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας
O Vitor Constancio, επεσήμανε ότι ο υποτονικός πληθωρισμός αναγκάζει την ΕΚΤ να κάνει αργά βήματα προς την κατάργηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας
Αργά βήματα προς την κατάργηση των μέτρων της τόνωσης της οικονομίας κάνει η ΕΚΤ και αυτό δικαιολογείται από την αδύναμη δυναμική του πληθωρισμού, δήλωσε ο Vitor Constancio, αντιπρόεδρος της ΕΚΤ.
«Η καχυποψία είναι δικαιολογημένη από την υποτονική δυναμική του πληθωρισμού μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα πρόσφατα επίπεδα του επίσημου (headline) πληθωρισμού» δήλωσε ο Constancio, η θητεία του οποίου λήγει στο τέλος του μήνα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κάποιες μελέτες της ΕΚΤ δείχνουν ότι η οικονομία της ευρωζώνης συνεχίζει να έχει άφθονη πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, ακόμα και καθώς άλλα μοντέλα δείχνουν ότι το κενό παραγωγής είναι ήδη κλειστό.
Η ιδιαίτερα πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα σημαίνει ότι ο πληθωρισμός θα χρειαστεί ακόμα περισσότερο χρόνο για να αυξηθεί καθώς το ποσοστό της ανεργίας στο οποίο οι μισθοί αυξάνονται πιο έντονα, μπορεί να είναι χαμηλότερο από ό,τι αναμένεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης