Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smith (πρέσβης Βρετανίας): Τριήμερη (9-11/5) επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα - Όλο το πρόγραμμα

Smith (πρέσβης Βρετανίας): Τριήμερη (9-11/5) επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα - Όλο το πρόγραμμα
Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα αναδεικνύει την εκτίμηση μας στη συνεισφορά της Ελλάδας στην άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης, δήλωσε η πρέσβης της Βρετανίας
Σκοπός της τριήμερης επίσκεψης (9-11/5/2018) του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας στην Ελλάδα είναι «να αναδείξει την ιστορική και τη σύγχρονη σχέση των δύο χωρών και να υποδηλώσει την εκτίμηση της Βρετανίας στη συνεισφορά της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού».
Αυτό δήλωσε η πρέσβης της Βρετανίας, Kate Smith, παρουσιάζοντας και το πρόγραμμα της επίσκεψης που θα αρχίσει με την κατάθεση στεφανιού στον Αγνωστο Στρατιώτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του θα δεχθούν το πριγκιπικό ζευγάρι στο προεδρικό μέγαρο και ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την πρώτη μέρα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρόεδρος θα τους παραθέσει επίσημο δείπνο.
Την Πέμπτη οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα μεταβούν στον Πειραιά για επαφές μέσα από τις οποίες «θα αναδειχθούν οι σχέσεις στη ναυτιλία και την άμυνα».
Θα δοθεί επίσης έμφαση «στη συνεργασία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, στον πολιτισμό και στην παιδεία».
Την Τρίτη ημέρα θα μεταβούν στην Κρήτη και «θα επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που έχει συνδεθεί με την Βρετανική αρχαιολογική σχολή Αθηνών και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ένα κρητικό γλέντι».

Κυπριακό και Τουρκία

Η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των απειλών, που αφορούν τρομοκρατία, τη μετανάστευση και την αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή.
Έχουμε και τις ανησυχίες μας ως προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου, της ελευθερίας έκφρασης και όταν μιλάμε με τους τούρκους αξιωματούχους θέτουμε πάντα αυτά τα θέματα.
Ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κατάσταση είναι ευαίσθητη θέλει ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση και νομίζω ότι μ αυτό τον τρόπο διαχειρίζεται αυτά τα θέματα και η ελληνική κυβέρνηση.
Η Βρετανία έχει πολύ καλές και στενές σχέσεις με την Τουρκία και αυτό είναι θετικό για την Ελλάδα καθώς σ' αυτή τη συγκυρία οι σχέσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών με την Τουρκία είναι τεταμένες.
Εμείς έχουμε κρατήσει διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία και τους χρησιμοποιούμε να θέσουμε τα θέματα αυτά και τις εντάσεις στο Αιγαίο, τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ και νομίζω ότι συγκλίνουμε με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρέπει να επικοινωνούμε με την Τουρκία κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης