Τελευταία Νέα
Διεθνή

ANZ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν θα δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου το β΄ 6μηνο 2018

ANZ: Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν θα δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα στην αγορά πετρελαίου το β΄ 6μηνο 2018
Οι αναλυτές της τράπεζας εκτιμούν ότι η μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων θα συνεχιστεί και κατά το 2019
Στην απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τη συμφωνία του Ιράν με τη Δύση αναφέρθηκαν σήμερα (9/5) οι αναλυτές της τράπεζας ANZ, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη έστρεψε τους επενδυτές ξανά προς τον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι αναλυτές της ANZ, η ανακοίνωση του Trump «θέτει σε εφαρμογή ένα σενάριο με βάση το οποίο η αγορά αργού πετρελαίου θα μπορούσε να εμφανίσει σημαντικό έλλειμμα για το δεύτερο εξάμηνο του 2018», προσθέτοντας ότι αυτή η τάση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το επόμενο έτος.
«Παραμένει ακόμα άγνωστο ποιες θα είναι οι ευρύτερες συνέπειες από την απομάκρυνση των ΗΠΑ από τη συμφωνία», τονίζει η ANZ, προσθέτοντας ότι οι νέες κυρώσεις που έχει ανακοινώσει η Ουάσιγκτον σε βάρος της Τεχεράνης θα αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον κλάδο της ενέργειας, καθώς και τα πετροχημικά προϊόντα.
«Όσοι ασκούν τις δραστηριότητές τους στο Ιράν θα έχουν στη διάθεσή τους μία χρονική περίοδο ώστε να σταματήσουν τις επιχειρήσεις τους στις οποίες εμπλέκεται το Ιράν», υπογραμμίζουν οι αναλυτές της τράπεζας, διευκρινίζοντας πως ενδεχόμενη μη εφαρμογή των σχετικών αιτημάτων θα οδηγήσει σε επιπλέον κυρώσεις σε βάρος των εμπλεκόμενων πλευρών.
Παράλληλα, οι αναλυτές της ANZ αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το δολάριο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, καθώς και στα κέρδη που σημειώνει το πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση του αμερικανού προέδρου.
«Η Ρωσία, η οποία αποτελεί μία από τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συμφωνία, τόνισε ότι η συμφωνία δεν είναι νεκρή, την ίδια στιγμή που η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογράμμισαν επίσης τη συνεχιζόμενη δέσμευσή τους απέναντι σε αυτή», καταλήγουν οι αναλυτές της ANZ.
Σημειώνεται ότι περί τις 11:45 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +2,69% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 76,86 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +2,72% στα 70,94 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης