Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sinn (Ifo): Η Ιταλία απέχει μόλις λίγα βήματα από την έξοδο της από την Ευρωζώνη

tags :
Sinn (Ifo): Η Ιταλία απέχει μόλις λίγα βήματα από την έξοδο της από την Ευρωζώνη
Δεν αποκλείεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας να μας πει «ή μας δίνετε χρήματα ή φεύγουμε από το ευρώ» είπε ο Sinn
Την εκτίμηση ότι η Ιταλία απέχει μόλις λίγα βήματα από την έξοδο της από την Ευρωζώνη διατυπώνει σε άρθρο του ο Hans Werner Sinn καθηγητής Οικονομικών και πρώην Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo).
Σε άρθρο του στην οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, ο Sinn προειδοποιεί ότι «αν η Γερμανία είναι απρόθυμη να χαρίσει χρήματα ή να δώσει εγγυήσεις για τις επόμενες γενιές, είναι μεγάλη η πιθανότητα η Ιταλία να εγκαταλείψει το ευρώ».
«Η πολιτική επανάσταση αναβλήθηκε αλλά δεν ακυρώθηκε.
Δεν αποκλείεται ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ιταλίας να πει ή μας δίνετε χρήματα ή φεύγουμε» επισημαίνει ο Sinn, ο οποίος τονίζει ότι σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την συνοχή της Ευρωζώνης είναι η ιδέα που παρουσίασαν η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα Πέντε Αστέρων περί ενός παράλληλου νομίσματος, προκειμένου να ορθοποδήσει η ιταλική οικονομία.
Ο γερμανός οικονομολόγος θεωρεί μάλιστα το ενδεχόμενο αρκετά πιθανό μεσοπρόθεσμα, καθώς, όπως εξηγεί, κανένας άλλος δεν θα χρηματοδοτήσει το υψηλό έλλειμμα της Ιταλίας.
«Ένα παράλληλο νόμισμα θα βοηθούσε την Ιταλία να θέσει υπό έλεγχο τους εταίρους της και να τους προσφέρει την επιλογή να εγκαταλείψει αμέσως την νομισματική ένωση», τονίζει ο Γερμανός οικονομολόγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης