Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,90% και τις 22.216 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +0,90% και τις 22.216 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,34% στις 30.460 μονάδες
Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα Πέμπτη (31/5) οι αγορές στην Ασία, δεχόμενες ώθηση από την άνοδο στη Wall Street, μετά τις σημαντικές απώλειες που σημείωσαν κατά τις προηγούμενες ημέρες.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,90% και τις 22.216 μονάδες, καταγράφοντας τη δεύτερη άνοδο κατά τις τελευταίες επτά μέρες, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκε από τα χαμηλά έξι εβδομάδων στα οποία βρέθηκε χθες (30/5).
Περιορισμένη άνοδο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της κυβέρνησης, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η βιοχμηανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά μόλις +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +1,4% τον Μάρτιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά +1,2%.
Σημαντικό μέρος της επιβράδυνσης οφείλεται στον τομέα ηλεκτρονικών ειδών, όπου οι παραγωγή υποχώρησε κατά -5,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που τα αποθέματα αυξήθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δημιουργώντας ανησχυχίες για περιορισμένη ζήτηση.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά +0,45% στις 6.011,90 μονάδες, ενώ με κέρδη έκλεισε και ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα, και συγκεκριμένα στο +0,58% και τις 2.423,01 μονάδες.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραψε σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,86% κλεινοντας στις 3.097,94 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά +1,34% στις 30.460 μονάδες.
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων οκτών μηνών επεκτάθηκε ο μεταποιητικός κλάδος της Κίνας για τον Μάιο του 2018, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ παράλληλα υπβάθμισε τις ανησυχίες που είχαν προκύψει από τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της κινεζικής κυβέρνησης ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων των προηγούμενο μήνα, παραμένοντας σε πορεία ανάπτυξης για 22ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή επιβράδυνση του δείκτη στις 51,3 μονάδες.
Η επιτάχυνση του μεταποιητικού κλάδου άμβλυνε τις ανησυχίες που είχαν προκείψει σχετικά με μία ενδεχόμενη απώλειες της δυναμικής της κινεζικής οικονομίας, καθώς οι αξιωματούχοι της χώρας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ προκειμένου να λύσουν τις εμπορικές διαφορές των δύο χωρών.
Ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,50% στις 10.874,96 μονάδες, με τις μετοχές του ενεργειακού κλάδου να ηγούνται της σχετικής άνοδου, παρά την πτώση που σημειώνει το πετρέλαιο, εν μέσω απροδόκητης ανόδου των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,44% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 77,38 δολ. αμά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,26% στα 68,03 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 434,9 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον αυτά τα στοιχεία επιβεβαιωθούν αργότερα εντός της ημέρας από τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, είναι πιθανό ο μαύρος χρυσός να δεχθεί περαιτέρω πιέσεις, επιστρέφοντας κοντά στη ζώνη των 75 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης