Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - «Άλμα» +2,20% για τον Shanghai Composite

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - «Άλμα» +2,20% για τον Shanghai Composite
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,54% στις 28.937 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, καταγράφοντας ανάκαμψη μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν μεταξύ των επενδυτών για τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας.
Αν και, σύμφωνα με τους αναλυτές, η ανάκαμψη οφείλεται ως επί το πλείστον σε τεχνικούς παράγοντες, σημαντική ώθηση πρόσφερε και η είδηση ότι το Πεκίνο θα χαλαρώσει τους περιορισμούς του στις ξένες επενδύσεςι σε τομείς όπως είναι ο τραπεζικός, ο αυτοκινητικός, η βαριά βιομηχανία και η γεωργία.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,10% στις 22.293 μονάδες, αποφεύγοντας το να σημειώση των τέταρτη πτώση κατά τους τελευταίους πέντε μήνες.
Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -0,2% τον Μάιο του 2018, σε μηνιαία βάση, με την πτώση να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικών, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών, και συγκεκριμένα στο 2,2% έναντι 2,5% τον Απρίλιο 2018.
Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI ενισχύθηκε κατά +0,51% στις 2.326,13 μονάδες, βάζοντας τέλος σε ένα πτωτικό σερί τριών ημερών, κατά το οποίο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκατριών μηνών.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +2,20% στις 2.848,31 μονάδες, μετά από τέσσερις συνεχόμενες μέρες πτώσης, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση για τον δείκτη SZSE Component, και συγκεκριμένα στο +3,24% και τις 9.365,57 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ διαπραγματεύεται στο +1,54% και τις 28.937 μονάδες, ενώ κέρδη σημείωσε και ο δείκτης Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +1,71% και τις 10.836,91 μονάδες.
Ήπιες πιέσεις δέχεται σήμερα Παρασκευή το πετρέλαιο, εν μέσω προβληματισμών στις τάξεις των επενδυτών για τις εμπορικές εντάσεις που επικρατεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους εταίρους τους.
Συγκεκριμένα, το Brent παραμένει οριακά αμετάβλητο, και συγκεκριμένα στο +0,01% και τα 77,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,16% στα 73,33 δολ. ανά βαρέλι.
Η πρόσφατη πτώση στο πετρέλαιο έρχεται εν μέσω εμπορικής διαμάχης των ΗΠΑ και των υπόλοιπων μεγάλων οικονομικών παγκοσμίως, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που ασκεί πιέσεις στην αγορά.
Την Τετάρτη (27/9) ο οικονομικός σύμβουλος του Donald Trump, Larry Kudlow, τόνισε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν πρόκειται να υποχωρήσει στο ζήτημα της Κίνας, παρά το ηπιότερα σχέδιά της Ουάσιγκτον που αφορούν τις ξένες επενδύσεις στη χώρα.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σημερινή πτώση ενδεχομένως να οφείλεται και στην αποκόμηση κερδών από τους επενδυτές, με τον Greg McKenna, αναλυτή στην AxiTrader να τονίζει ότι η αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο έχουν «εξαντλήσει τη δυναμική της αγοράς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης