Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το Ιράν ζητά από τις χώρες του OPEC να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου

Reuters: Το Ιράν ζητά από τις χώρες του OPEC να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου
Το Ιράν πιέζει για διατήρηση της παραγωγής καθώς οι αμερικανικές κυρώσεις αναμένεται να πλήξουν τις εξαγωγές του
Να αποφύγουν τυχόν μονομερή μέτρα σχετικά με την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου ζήτησε το Ιράν από τις χώρες του OPEC προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε άλλη στάση θα μπορούσε να υπονομεύσει την ενότητα του Οργανισμού.
Η δήλωση έρχεται μετά από αναφορές ότι η Σαουδική Αραβία συμφώνησε με τον αμερικανό πρόεδρο Trump να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 2 εκ βαρέλια ημερησίως.
Όπως αναφέρει το Reuters, η Τεχεράνη αναζητά τρόπους αντιμετώπισης των αμερικανικών κυρώσεων που θα περιορίσουν τις εξαγωγές της γεγονός που οδήγησε τον ιρανό υπουργό πετρελαίου Bijan Zanganeh να ζητήσει από ομόλογό του των Αραβικών Εμιράτων Suhail al-Mazrouei, να τηρήσει τη συμφωνία του περασμένου μήνα.
«Κάθε αύξηση της παραγωγής από οποιαδήποτε χώρα μέλος πέρα από τις δεσμεύσεις που προβλέπονται στις αποφάσεις του OPEC θα συνιστούσε παραβίαση της συμφωνίας» αναφέρει ο Zanganeh.
Ο OPEC συμφώνησε με τη Ρωσία και άλλες χώρες πετρελαιοπαραγωγές στις 23 Ιουνίου να αυξήσει την παραγωγή από τον Ιούλιο, ενώ η Σαουδική Αραβία δεσμεύθηκε ότι θα αυξήσει την παραγωγή χωρίς να διευκρινίσει το κατά πόσο..
Οι χώρες του εντός και εκτός OPEC δήλωσαν ότι θα αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ανά ημέρα όμως έκτοτε υπάρχουν πληροφορίες για κατά διπλάσια παραγωγή μόνο από την πλευρά της Σ. Αραβίας.
Το Ιράν από την πλευρά του πιέζει τις χώρες παραγωγούς πετρελαίου να διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή, καθώς οι κυρώσεις των ΗΠΑ αναμένεται να πλήξουν τις εξαγωγές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης