Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 8,4% υποχώρησε η ανεργία για τον Μάιο 2018 - Παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών

Ευρωζώνη: Στο 8,4% υποχώρησε η ανεργία για τον Μάιο 2018 - Παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 ετών
Το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παρέμεινε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Δεκέμβριο του 2008
Νέα πτώση σημείωσε τον Μάιο του 2018 η ανεργία στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα σημερινά (2/7) στοιχεία της Eurostat, δείγμα ότι η επιβράδυνση της οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους δεν εκτροχίασε τη γενικότερη ανάκαμψη στην ενιαία νομισματική ένωση.
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανέργων υποχώρησε κατά 125 χιλ. άτομα σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2018, στα 13,65 εκατ. άτομα συνολικά, ενώ ο συνολικός αριθμός ανέργων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται πλέον στα 17,2 εκατ. άτομα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να υποχωρήσει στο 8,4% έναντι 8,5% τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008.
Η συνεχιζόμενη πτώση της ανεργίας αποτελεί ένα ευπρόσδεκτο νέο για τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην αύξηση των μισθών ώστε να διασφαλίσουν ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει στον στόχο τους για τα επόμενα χρόνια.
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας συνήθως μετραφράζονται σε ταχύτερες αυξήσεις μισθών, ωστόσο αυτή η σχέση έχει γίνει ασθενέσθερη μετά την οικονομική κρίση, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό των ΗΠΑ.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη παραμένει υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ, το οποίο βρισκόταν στο 3,8% τον Μάιο, με αρκετές χώρες της νότιας Ευρώπης να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υψηλή ανεργία, όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα.
Μάλιστα, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερη μεταξύ των νεαρών ευρωπαίων, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των ιταλών και των ισπανών κάτω των 25 ετών δεν έχει δουλεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης