Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά 213.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο 2018 - Στο 4% σκαρφάλωσε η ανεργία

ΗΠΑ: Κατά 213.000 αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο 2018 - Στο 4% σκαρφάλωσε η ανεργία
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρείες εξακολουθούν να προσλαμβάνουν νέο προσωπικό, η αύξηση των μισθών είναι οριακή
Συνεχίστηκε για ακόμα ένα μήνα η άνοδος στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα σημερινά (6/7) στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας της χώρας, καθώς οι εταιρείες δείχνουν να βρίσκουν τρόπους για να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις εργασίας, παρά τη συρρίκνωση των ειδικευμένων εργαζόμενων.
Ειδιικότερα, οι θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο του 2018 αυξήθηκαν κατά 213.000, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στις 200.000 θέσεις.
Ωστόσο, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα αυξήθηκε στο 4%, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο αριθμός ανέργων αυξήθηκε κατά μισό εκατομμύριο, γεγονός που ενδεχομένως να συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.
Η συρρίκνωση στην αγορά εργασίας αναγκάζει σταδιακά τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς τους, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να μειώσουν το κόστος εργασίας.
Οι ωριαίοι μισθοί ενισχύθηκαν κατά 0,2%, στα 26,98 δολάρια, ωστόσο το ετήσιο ποσοστό αύξησης των αμοιβών παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης