Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ivanka Trump: Η Αμερική προστατεύει την ελευθερία δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό και τον νεοναζισμό

Ivanka Trump: Η Αμερική προστατεύει την ελευθερία δεν υπάρχει χώρος για το ρατσισμό και τον νεοναζισμό
Σε ανάρτηση της στο Twitter η κόρη και σύμβουλός του προέδρου Trump καταδίκασε τα μηνύματα οπαδών ακροδεξιών οργανώσεων 
Με σφοδρότητα καταδίκασε η Ivanka Trump τα μηνύματα στο διαδίκτυο των «οπαδών της λευκής υπεροχής, του ρατσισμού και του νεοναζισμού» που αναρτήθηκαν στην επέτειο των αιματηρών επεισοδίων που προκλήθηκαν πέρυσι σε πορεία στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια.
Σε ανάρτηση της στο Twitter η κόρη και σύμβουλός του προέδρου Trump στον Λευκό Οίκο με κατηγορηματικό τρόπο, σε αντίθεση με τον πατέρα της, δήλωσε πως στην Αμερική δεν υπάρχει χώρος για τον ρατσισμό και το φασισμό.
«Πριν από έναν χρόνο στο Σάρλοτσβιλ γίναμε θεατές μιας φρικτής έκφρασης μίσους ρατσισμού, μισαλλοδοξίας & βίας. Ενώ οι Αμερικανοί είναι ευλογημένοι που ζουν σε μια χώρα, η οποία προστατεύει την ελευθερία, την ελευθερία του λόγου και της πολυφωνίας, δεν υπάρχει χώρος για τους οπαδούς της λευκής υπεροχής, για τον ρατσισμό και τον νεοναζισμό στη σπουδαία χώρα μας.
Αντί να εξαπολύουμε επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου με μίσος, ρατσισμό & βία μπορούμε να ανυψώνουμε ο ένας τον άλλον, να ενισχύουμε τις κοινότητές μας και να προσπαθούμε να βοηθάμε κάθε Αμερικανό να επιτύχει το σύνολο των δυνατοτήτων του!» έγραψε χαρακτηριστικά.
Τα tweets της Ιβάνκα αποκτούν βαρύτητα κυρίως επειδή ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε έντονη κριτική μετά το αιματοκύλισμα στο Σάρλοτσβιλ επειδή αρχικά απέφυγε να καταδικάσει τους νεοναζιστές που συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Ο πρόεδρος Trump δέχτηκε κυρίως επικρίσεις επειδή είπε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές ανάμεσα στους ρατσιστές και στους ακτιβιστές κατά του ρατσισμού που πραγματοποίησαν αντι-διαδήλωση».
Δύο ημέρες αργότερα, έπειτα από σωρεία αντιδράσεων, ο πρόεδρος αναγκάστηκε να αναρτήσει στο twitter μήνυμα λέγοντας ότι «ο ρατσισμός είναι κακός και εκείνοι που προκαλούν βία στο όνομά του είναι εγκληματίες και αλήτες, μεταξύ τους και η Κου Κλουξ Κλαν, οι νεοναζιστές, οι οπαδοί της λευκής υπεροχής και άλλων οργανώσεων μίσους».
Ακολούθησε μήνυμα του στο οποίο καταδίκαζε το ρατσισμό λέγοντας ότι «τα επεισόδια στην Σάρλοτσβιλ είχαν ως αποτέλεσμα άδικους θανάτους και διχόνοια. Πρέπει να ενωθούμε ως έθνος. Καταδικάζω όλες τις μορφές ρατσισμού και τις πράξεις βίας. Ειρήνη σε ΟΛΟΥΣ τους Αμερικανούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης