Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι λαϊκιστές του Grillo χαρακτήριζαν «παραμύθια» τις προειδοποιήσεις για τη γέφυρα της Γένοβα

Οι λαϊκιστές του Grillo χαρακτήριζαν «παραμύθια» τις προειδοποιήσεις για τη γέφυρα της Γένοβα
Σύμφωνα με την Independent, το Κίνημα του λαϊκιστή Bebe Grillo είχε χαρακτηρίσει τότε «παραμύθια» τις προειδοποιήσεις των μηχανικών
Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αποκάλυψη προχώρησε ο Independent για τη στάση που είχε τηρήσει το Κίνημα των Πέντε Αστέρων το 2013, όταν οι μηχανικοί προειδοποιούσαν για προβλήματα ασφαλείας στη μοιραία γέφυρα της Γένοβας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κίνημα του λαϊκιστή Bebe Grillo είχε χαρακτηρίσει τότε «παραμύθια» τις προειδοποιήσεις των μηχανικών.
Όπως αναφέρεται, το Κίνημα Πέντε Αστέρων «έχτισε» πολιτικό κεφάλαιο με την εντίθεσή του σε μεγάλα έργα κατασκευής και υποδομών, τα οποία συχνά προκαλούν αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.
Σε ανακοίνωση του 2013, οι προειδοποιήσεις περί κατάρρευσης της γέφυρας Morandi χαρακτηρίζονται «παραμύθια για μικρά παιδιά».
Η γέφυρα κατέρρευσε στις 14 Αυγούστου 2018, παρασύροντας στον θάνατο 39 ανθρώπους.
Άλλα έργα υποδομής στα οποία είχε αντιταχθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων, περιλαμβάνουν τη σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Τορίνο - Νότια Γαλλία, η οποία επίσης αποτέλεσε αντικείμενο διαμαρτυριών.
Οι βελτιώσεις στη γέφυρα επίσης συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο των έργων υποδομής που θα μπορούσαν να τεθούν υπό αναθεώρηση όσον αφορά το κόστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης