Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για λογοκρισία σε βάρος της δεξιάς κατηγορεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο Trump

Για λογοκρισία σε βάρος της δεξιάς κατηγορεί τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο Trump
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για διακρίσεις και χαρακτήρισε «άρρωστη» τη στάση δύο τηλεοπτικών δικτύων
Για λογοκρισία των «δεξιών φωνών» από τους ιστότοπους  κοινωνικής δικτύωσης έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για διακρίσεις και χαρακτήρισε «άρρωστη» τη στάση δύο τηλεοπτικών δικτύων.
Αν και ο Trump δεν ανέφερε ούτε μία φορά το όνομά του, τα πρωινά μηνύματα που ανήρτησε στο Twitter φαίνεται ότι σχετίζονται με την επίθεση που δέχτηκε από τους κορυφαίους παρόχους του διαδικτύου την περασμένη εβδομάδα ο Αμερικανός συνωμοσιολόγος Alex Jones.
Οι πλατφόρμες Facebook και Spotify του απέκλεισαν την πρόσβαση ενώ και το Twitter έκλεισε την Τρίτη, για μία εβδομάδα, τον λογαριασμό του ακροδεξιού σχολιαστή.
«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης κάνουν διακρίσεις σε βάρος των Ρεπουμπλικανών/Συντηρητικών» έγραψε ο Trump υποσχόμενος ότι η κυβέρνησή του δεν θα το επιτρέψει αυτό, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. «Φιμώνουν τις απόψεις πολλών προσώπων της ΔΕΞΙΑΣ ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτα για τους άλλους» συνέχισε, προσθέτοντας, σε δεύτερο μήνυμά του:
«Η λογοκρισία είναι κάτι πολύ επικίνδυνο και απολύτως αδύνατον να την ελέγξεις». Στη συνέχεια, τα πυρά του στράφηκαν και πάλι εναντίον των μέσων ενημέρωσης:
«Δεν υπάρχει τίποτα πιο κίβδηλο από το CNN και το MSNBC και όμως δεν ζητώ να σταματήσει η άρρωστη συμπεριφορά τους.
Ας αφήσουμε όλον τον κόσμο να συμμετάσχει, τους καλούς και τους κακούς», κατέληξε.
Ο Jones, ο ιδρυτής του ιστοτόπου InfoWars έγινε γνωστός κυρίως για τις θεωρίες συνωμοσίας που προέβαλε σχετικά με τη σφαγή σe δημοτικό σχολείο, το 2012.
Ισχυριζόταν ότι η επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι (μεταξύ αυτών και 20 παιδιά ηλικίας 6-7 ετών) ήταν μύθος και ότι οι άνθρωποι που εμφανίστηκαν ως γονείς των θυμάτων στην πραγματικότητα ήταν ηθοποιοί.
Το Facebook διέγραψε τις τέσσερις σελίδες του Jones, με το σκεπτικό ότι «εξυμνούσαν τη βία» και «χρησιμοποιούσαν» απάνθρωπο λεξιλόγιο για να χαρακτηρίσουν τους διεμφυλικούς, τους μουσουλμάνους και τους μετανάστες, παραβιάζοντας τους κανόνες της πλατφόρμας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης