Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Προθεσμία ως το Νοέμβριο για συμφωνία με την ΕΕ έλαβε η May - Απώλειες 7,7% στο ΑΕΠ βλέπει το βρετανικό ΥΠΟΙΚ

Telegraph: Προθεσμία ως το Νοέμβριο για συμφωνία με την ΕΕ έλαβε η May - Απώλειες 7,7% στο ΑΕΠ βλέπει το βρετανικό ΥΠΟΙΚ
O βρετανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε πως η Βρετανία θα έχει τεράστιες απώλειες στην περίπτωση που δεν συμφωνήσει τους όρους αποχώρησή της με την ΕΕ
Νέα προθεσμία έλαβε η κυβέρνηση της Theresa May ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση να καταλήξουν σε συμφωνία για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ το 2019.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Telegraph παρατάθηκε κατά τέσσερις εβδομάδες, ως τον Νοέμβριο, η προθεσμία υπογραφής της συμφωνίας η οποία φαίνεται ότι προκαλεί τεράστια εσωκομματικά προβλήματα στην κυβέρνηση.
Η συντηρητική εφημερίδα, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει οτι η παράταση αυτή αποφασίστηκε εν μέσω των φόβων ότι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές της May ενδέχεται να ματαιώσουν τη συμφωνία που πρότεινε η πρωθυπουργός για το Brexit.
Η νέα προθεσμία θεωρείται ότι είναι πλέον τα μέσα του Νοεμβρίου κι αναμένεται να είναι η τελευταία καθώς η συμφωνία πρέπει να επικυρωθεί σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ από τους αρχηγούς των κρατών και κυβερνήσεων των 27, πριν υπάρξει ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Στο μεταξύ ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Philip Hammond μιλώντας στην ίδια εφημερίδα δήλωσε ότι σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου του η Βρετανία θα έχει τεράστιες απώλειες στην περίπτωση που δεν συμφωνήσει τους όρους αποχώρησή της με την ΕΕ.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η οικονομία θα παρουσιάσει απώλειες 7.7% του ΑΕΠ μέσα στα επόμενα 15 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης