Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Lloyds γίνεται η πρώτη τράπεζα που πουλά ομόλογο συνδεδεμένο με τον δείκτη Sonia

tags :
Η Lloyds γίνεται η πρώτη τράπεζα που πουλά ομόλογο συνδεδεμένο με τον δείκτη Sonia
Πρώτη τράπεζα που πουλά ομόλογο συνδεδεμένο με τον δείκτη Sonia, η Lloyds
Στην πώληση ομολόγου συνδεδεμένου με τον αναμορφωμένο δείκτη επιτοκίου «Sonia» (Sterling Overnight Index Average) προχώρησε η Lloyds Banking Group, η πρώτη ιδιωτική τράπεζα που εκδίδει το εν λόγω χρεόγραφο.
Ο δείκτης Sonia αποτελεί μία εναλλακτική για τον δείκτη επιτοκίου Libor (London Inter-bank Offered Rate), ο οποίος εμπλέκεται σε ουκ ολίγα σκάνδαλα που οδήγησαν σε «καμπάνες» εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων τις κολοσσιαίες τράπεζες.
Η βρετανική τράπεζα άντλησε το ποσό των 750 εκατ. λιρών από την έκδοση, επισημαίνεται, μέσω 3ετούς ομολόγου.
Η απόδοση ήταν κατά 43 μονάδες βάσης υψηλότερη από το επιτόκιο του Sonia.
Την περασμένη εβδομάδα, η European Investment Bank εξέδωσε αντίστοιχο ομόλογο, αντλώντας 1 δισεκ. λίρες.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 100 εκατ. δολαρίων στη Citigroup, η οποία κρίθηκε ένοχη για χειραγώγηση του επιτοκίου Libor.
Τα πρόστιμα για το Libor έχουν ξεπεράσει τα 9 δισεκ. δολάρια παγκοσμίως, με τη Deutsche Bank, χαρακτηριστικά, να πληρώνει τον περασμένο Οκτώβριο το συνολικό ποσό των 220 εκατ. ευρώ, σε 45 κράτη.
Το Libor χρησιμοποιείται για τον καθορισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών εκατοντάδων τρισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, των φοιτητικών δανείων και των υποθηκών, ενώ υπολογίζεται με βάση τις υποβολές των τραπεζών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης