Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υπάρχουν ορισμένες διαφορές με τις ΗΠΑ στο εμπόριο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε

Ιαπωνία: Υπάρχουν ορισμένες διαφορές με τις ΗΠΑ στο εμπόριο, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις επιλύσουμε
Ο υπουργός Οικονομίας τη Ιαπωνίας δήλωσε ότι οι δύο χώρες εξακολουθούν να διαπραγματατεύονται την ημερομηνία διεξαγωγής των διμερών εμπορικών συνομιλιών
Στο γεγονός ότι η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν ορισμένες διαφορές σε ό,τι αφορά τον τομέα του εμπορίου αναφέρθηκε σήμερα (11/9) ο υπουργός Οικονομίας της πρώτης, Toshimitsu Motegi, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο Reuters, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι δύο πλευρές προσπαθούν να τις επιλύσουν.
Ειδικότερα, ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν κάποιες διαφορές στις απόψεις τους για το εμπόριο, αλλά θα αναζητήσουν τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να προχωρήσουν στην επίλυση των διαφορών μέσω των συζητήσεων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία εξακολουθούν να διαπραγματεύονται την ημερομηνία διεξαγωγής των διμερών εμπορικών συνομιλιών, καθώς και ότι οι σχετικές συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν πριν από τη σύνοδο μεταξύ του αμερικανού προέδρου Donald Trump και του ιάπωνα πρωθυπουργού Shinzo Abe.
Χθες (10/9) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας υποσχέθηκε να προασπιστεί το ελεύθερο εμπόριο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εμπορικές κυρώσεις δεν ωφελούν καμία χώρα».
«Τώρα είναι η ώρα να ηγηθούμε στη δημιουργία των κανόνων της νέας εποχής ως φορέας του ελεύθερου εμπορίου», τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός, λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Donald Trump ότι η Ιαπωνία θα έχει «ένα μεγάλο πρόβλημα» εάν δεν καταλήξει σε νέα εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης