Τελευταία Νέα
Διεθνή

Shiller (Yale): Η άνοδος της Wall Street οφείλεται στον Trump - Θα έρθει ισχυρή διόρθωση

Shiller (Yale): Η άνοδος της Wall Street οφείλεται στον Trump - Θα έρθει ισχυρή διόρθωση
Ακριβές οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών
Σε πλήρη αντίθεση με τους περισσότερους, ο οικονομολόγος –και βραβευμένος με Nobel – Robert Shiller εμφανίζεται θετικά προσκείμενος έναντι του Αμερικανού προέδρου Donald Trump, ορισμένες εκ των πολιτικών του οποίου θεωρεί ιδιαίτερα επιτυχημένες.
Ταυτόχρονα, όμως, ο Shiller –σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg- ξεκαθαρίζει ότι θα επέλθει τελικά κραχ στη Wall Street αλλά πριν από αυτό θα  υπάρξει μία «έκρηξη» ανόδου.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018.09.14shiller.png?itok=wcNwwC1f

Ο γνωστός οικονομολόγος υποστήριξε ότι η άνοδος του S&P 500 οφείλεται στον Trump, τονίζοντας ότι «έχει να κάνει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος είναι ένας πρόεδρος που γνωρίζει τον κόσμο των επιχειρήσεων και θέλει να απελευθερώσει τη δυναμικότητα των εταιρειών κάτι που το πράττει την εφαρμογή ενός πιο θετικού φορολογικού περιβάλλοντος.
Νομίζω ότι η άνοδος της αγοράς οφείλεται αποκλειστικά σε αυτές τις πολιτικές».

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/2018.9.13shillertwo.png?itok=IZ1HvvnW

Παράλληλα ο Shiller παραδέχεται ότι οι αποτιμήσεις των αμερικανικών μετοχών είναι ιδιαίτερα υψηλές, αλλά θεωρεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω άνοδός τους, πριν φυσικά επέλθει, η φυσιολογική κατά τους γνώστες των αγορών, υποχώρηση, η οποία θα μπορούσε να είναι και βίαιη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης