Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Σταθερός παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης PMI

Ιαπωνία: Σταθερός παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος τον Σεπτέμβριο 2018 - Στις 52,5 μονάδες ο δείκτης PMI
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου της Ιαπωνίας δέχθηκε ώθηση από την αυξημένη ζήτηση
Σε θετικό έδαφος παρέμεινε για ακόμα έναν μήνα ο μεταποιητικός κλάδος της Ιαπωνίας για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/10) στοιχεία των Markit και Nikkei, με την παραγωγή, τη ζήτηση και τη στελέχωση του κλάδου να παραμένουν αυξημένες.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI παρέμεινε σταθερός στις 52,5 μονάδες, επίπεδο πολύ υψηλότερο από τη ζώνη των 50 μονάδων, την ίδια στιγμή που ο μέσος PMI για το τρίτο τρίμηνο του 2018 διαμορφώθηκε στις 52,4 μονάδες.
Σημαντική στήριξη στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας παρείχε η περαιτέρω άνοδος των πωλήσεων, καθώς οι νέες παραγγελίες συνέχισαν να αυξάνονται για 24ο συνεχόμενο μήνα, παρά την πτώση που σημειώθηκε στις εξαγωγές.
Ωστόσο, οι επιχειρήσεις αναμένουν ότι ο όγκος παραγγελιών θα επεκταθεί περαιτέρων κατά τους επόμενους μήνες, γεγονός που τις οδηγεί να αυξήσουν τη στελέχωση του κλάδου. προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση.
Ο ρυθμός δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας κατέγραψε επιτάχυνση, παραμένοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 25 μηνών, ενώ η αισιοδοξία μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης