Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Ηπιότεροι τόνοι από την Ιταλία θα βελτίωναν τον διάλογο με την ΕΕ

Moscovici: Ηπιότεροι τόνοι από την Ιταλία θα βελτίωναν τον διάλογο με την ΕΕ
Όσο ηπιότερο είναι το κλίμα με την Ιταλία, τόσο πιο εποικοδομητικός είναι ο διάλογος, τόνισε ο Pierre Moscovici  
Ένας ηπιότερος τόνος από την Ιταλία θα βελτίωνε τις συζητήσεις με την ΕΕ, δήλωσε σήμερα (8/10/2018) ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici, μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής, Roberto Fico.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Moscovici υπογράμμισε πως είχε μια πολύ θετική συνάντηση με τον Fico.
«Μια θετική συζήτηση με τον Robero Fico: μια αξιοθαύμαστη φιλο-ευρωπαϊκή ομιλία. Μια πρώτη επαφή που επέτρεψε την καλύτερη κατανόηση των αντίστοιχων θέσεων.
Όσο ηπιότερο είναι το κλίμα, τόσο πιο εποικοδομητικός είναι ο διάλογός μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Moscovici.


Νωρίτερα, ο Fico είχε διαβεβαιώσει πως θα βρεθούν λύσεις με τις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως η Ιταλία δεν χρειάζεται να ανησυχεί για την αντίδραση των χρηματοπιστωτικών αγορών στα προτεινόμενα δημοσιονομικά της σχέδια.
«Δεν ανησυχώ γιατί γνωρίζω ότι τελικά μεταξύ των θεσμών θα επικρατήσει ο διάλογος και θα βρεθούν λύσεις», τόνισε μετά από συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Pierre Moscovici.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι τα δημοσιονομικά σχέδια της ιταλικής κυβέρνησης θα παραβίαζαν το σύνταγμα της χώρας, το οποίο απαιτεί δημοσιονομική ισορροπία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης