Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ενός σκληρού Brexit

Bank of England: Η ΕΕ πρέπει να δράσει άμεσα προκειμένου να αποφευχθούν οι κίνδυνοι ενός σκληρού Brexit
Η Τράπεζα της Αγγλίας χαρακτήρισε ως «περιορισμένη» την πρόοδο που έχει επιτεχυθεί στις διαπραγματεύσεις από την πλευρά της ΕΕ
Έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να πράξει περισσότερα προκειμένου να προστατεύσει τις διασυνοριακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες από τους κινδύνους ενός σκληρού Brexit απηύθυνε σήμερα (9/10) η Τράπεζα της Αγγλίας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ανάληψης δράσης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η Bank of England, τα πιθανά νέα εμπόδια για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία θέτουν κινδύνους για την ασφάλιση, τα παράγωγα και τη μεταφορά δεδομένων.
Λίγοτερους από έξι μήνες πριν την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, οι δύο πλευρές δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα τους όρους της αποχώρησης, καθώς και τη νέα σχέση που θα έχουν μετά τον Μάρτιο του 2019.
«Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από το Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων, αλλά μονάχα περιορισμένη πρόοδος από την ΕΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της BoE κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της.
«Στο περιορισμένο χρονικό διάστημα που απομένει, δεν είναι δυνατόν για τις επιχειρήσεις να περιορίσουν από μόνες τους τους κινδύνους διακοπής των διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών», αναφέρει μεταξύ άλλων η Τράπεζα, προσθέτοντας ότι «η ανάγκη για τις αρχές ώστε να ολοκληρώσουν τις ενέργειες μετρίασης είναι πλέον πιεστική».
Εάν κάτι τέτοιο δεν επιτευχθεί, θα πρέπει να μεταφρθούν ή να κλείσουν συμβάσεις 69 τρισ. στερλινών που υπάρχουν με τους κεντρικούς αντισυμβαλλομένους του Ηνωμένου Βασιλείου μέχρι τον Μάρτιο του 2019, πρόσθεσε η BoE.
Παράλληλα, η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Τράπεζα επέμεινε ότι ο εγχώριος τραπεζικός τομέας παραμένει αρκετά ανθεκτικός καόμα και σε ένα «σκληρό» Brexit, ενώ παράλληλα επεσήμανε τους κινδύνους μίας δεκαετίας αυξήσεων στο χρέος των αναδυόμενων αγορών απέναντι στην παγκόσμια οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης