Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (CEO BP): Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των ρωσικών επιχειρήσεων θα κλείσουν το ενεργειακό σύστημα της ΕΕ

tags :
Dudley (CEO BP): Οι αμερικανικές κυρώσεις κατά των ρωσικών επιχειρήσεων θα κλείσουν το ενεργειακό σύστημα της ΕΕ
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP διευκρίνησε ότι δεν πιστεύει πως οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενεργειακό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκρουσε σήμερα (10/10) ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP, Bob Dudley, προειδοποιώντας ότι θα «κλείσει» ελαν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις σε μεγάλες ρωσικές ενεργειακές εταιρείες.
Ειδικότερα, ο κ. Dudley, ο οποίος αποτελεί και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Rosneft, τόνισε ότι «εάν επιβληθούν κυρώσεις στη Rosneft, την Gazprom ή την Lukoil, όπως συνέβη με την Rusal, ουσιαστικά θα κλείσουν τα ενεργειακά συστήματα της Ευρώπης», χαρακτηρίζοντας μάλιστα την παραπάνω εξέλιξη ως «ακραία».
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε τέτοια μέτρα εις βάρος των ρωσικών εταιρειών.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει κατά το παρελθόν να επιβάλουν κυρώσεις κατά του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς και των ρωσικών εταιρειών που σχετίζονται με αυτόν, ενώ παράλληλα κάλεσαν τις ευρωπαϊκές χώρες να εισάγουν περισσότερο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ, προκειμένου να μην είναι εξαρτημένες ενεργειακά από τη Ρωσία.
Σε ότι αφορά τις τιμές του πετρελαίου, ο CEO της Dudley δήλωσε ότι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιστρέφονται γύρω από έναν κύκλο τιμών στα 60 με 65 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης