Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι NYTimes καταγγέλλουν τον γαμπρό του Trump, J. kushner για φοροδιαφυγή εκατ. δολαρίων μεταξύ 2009 - 2016

Οι NYTimes καταγγέλλουν τον γαμπρό του Trump, J. kushner για φοροδιαφυγή εκατ. δολαρίων μεταξύ 2009 - 2016
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθε΄ση της η εφημερίδα ο kushner δεν κατέβαλε ούτε έναν φόρο εισοδήματος για πέντε συνεχόμενα έτη
Κατηγορίες για εκτεταμένη φοροδιαφυγή από το 2009 έως και το 2016 δέχεται ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου και σύζυγος της κόρης του Ivankas, Jared Kushner από τους New York Times.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας που επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της ο Kushner φέρεται, παρά τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα) και τις μετοχές του, να μην έχει καταβάλει κανέναν φόρο εισοδήματος.
Συγκεκριμένα, από την αναλυτική εξέταση των εν λόγω εγγράφων (έσοδα, έξοδα) φαίνεται ότι δεν κατέβαλε ούτε έναν φόρο εισοδήματος για πέντε συνεχόμενα έτη, ενώ τα υπόλοιπα τρία πλήρωσε πολύ λιγότερα από όσα του αναλογούσαν.
To 2015 για παράδειγμα ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου εμφανίζει εισοδήματα 1,7 εκ. δολαρίων από μισθούς και επενδύσεις ενώ την ίδια στιγμή εμφανίζει απώλειες 8,3 εκ δολαρίων.
H εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Kushner εκμεταλλεύτηκε ένα "παράθυρο" που επιτρέπει στους επενδυτές ακινήτων να αφαιρούν μέρος του κόστους των ακινήτων τους από το φορολογητέο εισόδημά τους (depreciation). Με αυτόν τον τρόπο εμφάνιζε στα χαρτιά απώλειες που αντιστάθμιζαν το όποιο εισόδημα.
Η φορολογική νομοθεσία του περασμένου έτους αφαίρεσε αυτό το προνόμιο με ειδική ρύθμιση για όλες τις βιομηχανίες εκτός από μία, αυτή των ακινήτων, σχολιάζουν αιχμηρά οι NYT.
Ο δικηγόρος του Kushner, με αφορμή το δημοσίευμα των NYT, τόνισε ότι ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου δεν παραβίασε κάποιον νόμο, κατακρίνοντας την αποσπασματική -όπως τη χαρακτήρισε- αξιολόγηση των εγγράφων, τα οποία "αποκτήθηκαν κατά παράβαση του νόμου".




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης