Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρεσβευτές 13 αραβικών χωρών προειδοποιούν την Αυστραλία για το θέμα της Ιερουσαλήμ

Πρεσβευτές 13 αραβικών χωρών προειδοποιούν την Αυστραλία για το θέμα της Ιερουσαλήμ
Πρεσβευτές από 13 αραβικές είναι ανήσυχοι μήπως η απόφαση της Αυστραλίας να εξετάσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ
Πρεσβευτές από 13 αραβικές χώρες συναντήθηκαν σήμερα (16/10) στην Καμπέρα ανήσυχοι μήπως η απόφαση της Αυστραλίας να εξετάσει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ πλήξει τις ειρηνευτικές προοπτικές.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας S. Morison είχε κάνει την απροσδόκητη ανακοίνωση ότι είναι «ανοικτός» στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ και την μετακίνηση εκεί της πρεσβείας της Αυστραλίας στο Ισραήλ.
Αυτό οδήγησε τους 13 πρεσβευτές να οργανώσουν συνάντηση στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας, εξήγησε στο Reuters ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Αυστραλία M. Hairat.
«Συμφωνήσαμε ότι θα στείλουμε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για την ανακοίνωση αυτή», είπε.
«Οποιαδήποτε τέτοιου είδους απόφαση δυνάμενη να πλήξει την ειρηνευτική διαδικασία...θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και όχι μόνο αραβικές, αλλά και άλλες χώρες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης