Τελευταία Νέα
Διεθνή

Europol σε χώρες της ΕΕ: Προστατέψτε τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων

tags :
Europol σε χώρες της ΕΕ: Προστατέψτε τα παιδιά από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων
Κάλεσμα της Europol στην ΕΕ για την προστασία των παιδιών από τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων
Τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να κάνουν περισσότερα ώστε να προστατεύσουν χιλιάδες παιδιά από το να πέσουν στα χέρια δουλεμπόρων που δρουν σε εγκληματικά δίκτυα ή ακόμα και στις ίδιες τους τις οικογένειες, προειδοποίησε η Europol, υπογραμμίζοντας τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν αγόρια και νεαροί πρόσφυγες.
Οι δουλέμποροι στοχοθετούν ολοένα και περισσότερο παιδιά από χώρες όπως η Νιγηρία και το Βιετνάμ και τα εξαναγκάζουν να εργάζονται σε αγροκτήματα και εργοστάσια ή τα πουλάνε για σεξουαλική εκμετάλλευση, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία.
«Τα παιδιά που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης πρέπει να προστατεύονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο» τονίζει η επικεφαλής της Europol, Catherine De Bolle, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων.
Τουλάχιστον 4 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως πέφτουν θύματα εξαναγκαστικής εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Αυτά τα παιδιά τα αναγκάζουν να επαιτούν, να κλέβουν στον δρόμο ή από καταστήματα, ενώ τα δίνουν σε παράνομες υιοθεσίες και τα υποχρεώνουν σε ψεύτικους γάμους, σύμφωνα με την έκθεση.
Εξάλλου, η εμπορία ανθρώπων για εργασιακή εκμετάλλευση καταγράφει άνοδο στην Ευρώπη και υπερτερεί της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ως κυρίαρχη μορφή της σύγχρονης δουλείας σε αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών της Βρετανίας, του Βελγίου και της Πορτογαλίας, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Πολλά παιδιά πωλούνται σε εγκληματικά δίκτυα από τις ίδιες τους τις οικογένειες με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, ενώ άλλα πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ή διακίνησης απευθείας από τους συγγενείς τους, καταδεικνύει η έρευνα της Europol.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης