Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο γιος του Jamal Khashoggi, πάει στις ΗΠΑ

Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο γιος του Jamal Khashoggi, πάει στις ΗΠΑ
Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο γιος του Jamal Khashoggi
Ο μεγαλύτερος γιος του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi έφυγε από τη Σαουδική Αραβία, μαζί με την οικογένειά του, αφού ήρθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα (25 Οκτωβρίου 2018) η οργάνωση Human Rights Watch.
«Ο Salah και η οικογένειά του βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ένα αεροπλάνο» που τους μεταφέρει στην Ουάσινγκτον, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η διευθύντρια της HRW για τη Μέση Ανατολή.
Σύμφωνα με μία πηγή, ο Salah Khashoggi έχει διπλή υπηκοότητα (σαουδαραβική και αμερικανική) και έφυγε από τη χώρα του την Τετάρτη.
Ο Jamal Khashoggi δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως, με βάση τις πληροφορίες που παρείχε η Τουρκία, οι ύποπτοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία του δημοσιογράφου διέπραξαν μια «προμελετημένη» ενέργεια, σύμφωνα με επίσημη δήλωση που εκδόθηκε στο Ριάντ.
Στο μεταξύ, η γενική διευθύντρια της CIA, Gina Haspe, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στην Τουρκία, άκουσε ηχητικό απόσπασμα από το σκηνικό της δολοφονίας του Jamal Khashoggi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης