Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο 2018 - Στις 50,1 μονάδες ο PMI

Κίνα: Ενισχύθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Οκτώβριο 2018 - Στις 50,1 μονάδες ο PMI
Οι συνολικές νέες παραγγελίες του κινεζικού μεταποιητικού κλάδου σημείωσαν οριακή άνοδο για τον Οκτώβριο
Σε θετικό έδαφος επέστρεψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στην Κίνα για τον Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (1/11) στοιχεία των Caixin και Markit, τα οποία ωστόσο έρχονται σε αντίθεση με αυτά της κυβέρνησης.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 50 μονάδων τον Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας σε «τροχιά» επέκτασης μετά τη στασιμότητα του προηγούμενου μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικές νέες παραγγελίες σημείωσαν οριακή άνοδο για τον Οκτώβριο, ενώ οι νέες παραγγελίες από το εξωτερικό περιόρισαν τη συρρίκνωση που είχαν σημειώσει τον Σεπτέμβριο.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων, με τις επενδύσεις στον μεταποιητικό κλάδο να ενισχύονται, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της CEBM, Zhengsheng Zhong.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι «η συνολική επέκταση σε όλο τον μεταποιητικό τομέα είναι ακόμη αδύναμη», ενώ πρόσθεσε ότι «η παραγωγή και η αισιοδοξία των επιχειρήσεων συνέχισαν τη μετρίαση παρά τη σταθερή ζήτηση».
Σημειώνεται ότι χθες (31/10) η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία για τον μεταποιητικό κλάδο τον Οκτωβτρίο, τα οποία έδειξαν ότι ο δείκτης υποχώρησε στις 50,2 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον Σεπτέμβριο.
Ο δείκτης μεταποιητικού κλάδου των Caixin και Markit βασίζεται σε στοιχεία που συλλέγονται από μηνιαίες απαντήσεις σε ερωτηματολόγια τα οποία αποστέλλονται σε περισσότερες από 400 επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης