Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βενεζουέλα υα παρουσιάσει το Petro στο ΟΠΕΚ ως μονάδα λογιστικής αποτίμησης για το πετρέλαιο

Η Βενεζουέλα υα παρουσιάσει το Petro στο ΟΠΕΚ ως μονάδα λογιστικής αποτίμησης για το πετρέλαιο
Η Βενεζουέλα θα παρουσιάσει τo κρυπτονόμισμα Petro ως μονάδα λογιστικής αποτίμησης για την εμπορία του αργού πετρελαίου στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου
Η Βενεζουέλα θα παρουσιάσει τo κρυπτονόμισμα Petro ως μονάδα λογιστικής αποτίμησης για την εμπορία του αργού πετρελαίου στον Οργανισμό των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) το 2019, αναφέρει η πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας PDVSA.
Η PDVSA αναφέρεται στις δηλώσεις  του πρόεδρό της Manuel Quevedo, ο οποίος κατέχει επίσης τη θέση του Υπουργού Πετρελαίου και Μεταλλείων της Βενεζουέλας, ο οποίος τόνισε πως «θα παρουσιάσουμε το Petro στον ΟΠΕΚ το 2019 ως το κύριο κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από το πετρέλαιο».
Σύμφωνα με την PDVSA, ο Quevedo πρόσθεσε επίσης ότι το Petro θα προσφερθεί ως λογιστική μονάδα για το παγκόσμιο εμπόριο αργού πετρελαίου, επισημαίνοντας ότι όλο το πετρέλαιο της Βενεζουέλας θα αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγών για το Petro.
Ο ΟΠΕΚ είναι ένας παγκόσμιος διακυβερνητικός οργανισμός αποτελούμενος από 15 έθνη, που ιδρύθηκε το 1960 στη Βαγδάτη για την ανάπτυξη κανονισμών και πολιτικών για τους κυριότερους εξαγωγείς πετρελαίου παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚ, ο οργανισμός δεν έχει ακόμη προγραμματίσει την ατζέντα του συνάντηση για το 2019. η πλησιέστερη συνάντηση των μελών της βιομηχανίας πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στη Βιέννη της Αυστρίας.
Η Βενεζουέλα ξεκίνησε επίσημα την πώληση του Petro που υποστηρίζεται από το πετρέλαιο, στα τέλη Οκτωβρίου. Έντεκα μήνες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας του Petro από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας N. Maduro, το Petro μπορεί τώρα να αγοραστεί απευθείας από την επίσημη ιστοσελίδα του ή από έξι τοπικά ανταλλακτήρια που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια για την εμπορία του Petro έχουν ανασταλεί από την Google.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προωθεί ενεργά το Petro.
Για παράδειγμα, ο Maduro έκανε έκκληση στους πολίτες της Βενεζουέλας τον Οκτώβριο, ζητώντας τους να επενδύσουν σε χρυσό και Petro, ενώ το εθνικό νόμισμα, το Bolivar, μαστίζεται από υπερπληθωρισμό.
Ο πρόεδρος της χώρας ανέφερε επίσης ότι η Petro θα χρησιμοποιηθεί για διεθνείς εμπορικές συναλλαγές από τον Οκτώβριο του 2018.
Επιπλέον, η Βενεζουέλα ανακοίνωσε ότι το νόμισμα θα χρησιμοποιηθεί ως λογιστική μονάδα στη χώρα, καθιστώντας τους μισθούς και τα συστήματα τιμολόγησης συνδεδεμένα με το Petro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης