Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα στις 90 ημέρες της εμπορικής εκεχειρίας με την Κίνα

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα στις 90 ημέρες της εμπορικής εκεχειρίας με την Κίνα
Την άποψη ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας δεν μπορούν να πετύχουν τα πάντα στις 90 ημέρες της εμπορικής εκεχειρίας, εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin
Την άποψη ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας δεν μπορούν να πετύχουν τα πάντα στις 90 ημέρες της εμπορικής εκεχειρίας, εξέφρασε σήμερα (4/12/2018) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εκφράζοντας, ωστόσο, την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μια «πραγματική συμφωνία» ανάμεσα στις δύο χώρες.
Μιλώντας στο «Fox Business», ο Mnuchin δήλωσε ότι οι Αμερικανοί διαπραγματευτές για το εμπόριο θα ενημερώνουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εβδομαδιαίως.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει συμφωνία ότι θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Κίνας, εάν το Πεκίνο δεν ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα.
Σχετικά με τη Συμφωνία ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού, που υπέγραψε πρόσφατα ο Trump προς αντικατάσταση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), ο Mnuchin δήλωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ καλή συμφωνία».
Όπως δήλωσε ο ίδιος, εάν η συμφωνία δεν περάσει από το Κογκρέσο, ο Trump θα τερματίσει τη NAFTA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης