Τελευταία Νέα
Διεθνή

SkyNews: Οι Εργατικοί δηλώνουν έτοιμοι να συγκροτήσουν κυβέρνηση μειοψηφίας εάν αποτύχει το σχέδιο May

SkyNews: Οι Εργατικοί δηλώνουν έτοιμοι να  συγκροτήσουν κυβέρνηση μειοψηφίας εάν αποτύχει το σχέδιο May
Οι εργατικοί θα επιδιώξουν επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με στόχο να πάει τη χώρα μπροστά σε μία πολύ καλύτερη κατεύθυνση
Σε αναβρασμό είναι η κυβέρνηση της May στη Βρετανία δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία της συμφωνίας του Brexit στο Κοινοβούλιο με τους Εργατικούς του Jeremy Corbyn να ρίχνουν περισσότερο «λάδι στη φωτιά».
Σε συνέντευξή του στο Sky News o βουλευτής του κόμματος John Tricket δήλωσε στο βρετανικό SkyNews ότι «το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συγκροτήσει μία κυβέρνηση μειοψηφίας, εάν χρειαστεί».
Διευκρίνισε πως ενώ ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι πλέον πιο πιθανό από ποτέ, οι Εργατικοί προτιμούν τη λύση των γενικών εκλογών, στην περίπτωση που τελικά η συμφωνία της May με τους 27 απορριφθεί από τη βρετανική Βουλή.
«Είμαστε έτοιμοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, εάν αυτό είναι αναγκαίο. Και θα μπορούσε να καταστεί αναγκαίο την Τετάρτη το πρωί» ανέφερε ο Tricket, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα επιδιώξει επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με στόχο να πάει τη χώρα μπροστά «σε μία πολύ καλύτερη κατεύθυνση».
H πρωθυπουργός της Βρετανίας, έχοντας μεγάλα εσωκομματικά προβλήματα που απειλούν την ψήφιση της συμφωνίας εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αναβολής της ψηφοφορίας που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη (11/12) και τους υπουργούς της να ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος.
Η Ντάουνινγκ Στριτ ωστόσο διαψεύδει τα περί αναβολής και υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά. Εάν άλλωστε αναβάλει την ψηφοφορία θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους Ευρωπαίους να της δώσουν μία νέα, βελτιωμένη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης