Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit θα ζητήσουμε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ιρλανδία: Σε περίπτωση ενός σκληρού Brexit θα ζητήσουμε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η πλευρά της Ιρλανδίας τόνισε ότι υπάρχει υψηλό επίπεδο επίγνωσης για τη «μοναδική έκθεση» της χώρας στη βρετανική αγορά τροφίμων
Στο γεγονός ότι η Ιρλανδία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση οικονομική βοήθεια «εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ» σε περίπτωση που η Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (3/1) ο υπουργός Γεωργίας και Τροφίμων της χώρας, Michael Creed, μέσω συνέντευξής του στην Irish Independent.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός υπουργός διευκρίνησε ότι μία οικονομική βοήθεια από τις Βρυξέλλες «θα ήταν απαραίτητη για την αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που θα έχει η αποχώρηση στον τομέα της γεωργίας, και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες αλιείας και βοείου κρέατος».
«Υπάρχει υψηλό επίπεδο επίγνωσης για τη μοναδική έκθεση της Ιρλανδίας στην αγορά τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου», σχολιάζει ο υπουργός Γεωργίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «κανείς δε θέλει να μιλήσει γι' αυτό τώρα, επειδή υπάρχει ακόμα μία ελπίδα και προσδοκία ότι θα επικρατήσει ένα επίπεδο λογικής».
Σημειώνεται ότι οι Ιρλανδοί αξιωματούχοι έχουν ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπλή ότι η χώρα θα ασκήσει πιέσεις προκειμένου να λάβει βοήθεια σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit.
Παράλληλα, ο Michael Creed πρόσθεσε ότι σκοπεύει να θέσει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης υπουργικής συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον γεωργικό τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο στις αρχές Απριλίου του 2019.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης