Τελευταία Νέα
Διεθνή

May σε ΕΕ: Θα πρέπει να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit για να εξασφαλιστεί η στήριξη του κοινοβουλίου

May σε ΕΕ: Θα πρέπει να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit για να εξασφαλιστεί η στήριξη του κοινοβουλίου
Η May δήλωσε ότι για να κερδίσει την υποστήριξη της Βουλής θα πρέπει να ξανανοίξει η Συμφωνία Απόσυρσης, δήλωσε ο εκπρόσωπός της
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, είπε στους υπουργούς της κυβέρνησης της ότι για να κερδίσει την στήριξη του κοινοβουλίου για την πρότασή της για το Brexit, η συμφωνία της με την ΕΕ θα πρέπει να ξανανοίξει, όπως ανέφερε σήμερα (29/1/2019) ο εκπρόσωπός της.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μέχρι στιγμής αποκλείσει το ενδεχόμενο να τεθεί σε επαναδιαπραγμάτευση η συμφωνία Απόσυρσης, κάτι που η May τονίζει ότι θα χρειαστεί, ώστε να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές επί του λεγόμενου «backstop», δηλαδή της δικλείδας ασφαλείας για την αποφυγή της δημιουργίας «σκληρών συνόρων» στην Ιρλανδία.
«Η πρωθυπουργός δήλωσε ότι για να κερδίσει την υποστήριξη της Βουλής των Κοινοτήτων απαιτούνται νομικές αλλαγές στο “backstop”, κάτι το οποίο σημαίνει να ξανανοίξει η Συμφωνία Απόσυρσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της May.
Ο ίδιος πρόσθεσε:
«(Η πρωθυπουργός) δήλωσε ότι η ψηφοφορία επί της τροπολογίας Brady καθιστά σαφές ότι η σημερινή φύση του “backstop” είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο η Βουλή δεν μπορεί να υποστηρίξει τη συμφωνία».
Ερωτηθείς ποιες αλλαγές αναζητά η May, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η πρωθυπουργός θέλει να είναι βέβαιη ότι το «backstop» θα είναι προσωρινό, ενώ ανέφερε ότι η May σχεδιάζει να μιλήσει σήμερα με Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο ίδιος τόνισε ότι ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μια κοινή δέσμευση για αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ με συμφωνία.
Όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, παρά το ότι ο χρόνος περνά, η κυβέρνηση «παραμένει αποφασισμένη να αποχωρήσει από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου», όπως προβλέπεται.
Σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση των Βρυξελλών, που έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι «το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών είναι σαφές, θέλουν την έξοδο με συμφωνία και κατανοούν ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της ΕΕ όπως και του Ηνωμένου Βασιλείου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης