Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Οι Βρετανοί βουλευτές να δείξουν στην ΕΕ τι θέλουν - Προσπαθώ να επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία

May: Οι Βρετανοί βουλευτές να δείξουν στην ΕΕ τι θέλουν - Προσπαθώ να επαναδιαπραγματευτώ τη συμφωνία
Η May δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit, προκειμένου να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές
Να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, προκειμένου να εξασφαλίσει «σημαντικές» αλλαγές, δήλωσε πως επιδιώκει η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, αν και παραδέχτηκε ότι κάτι τέτοιο πιθανώς θα βρεθεί αντιμέτωπο με την σθεναρή αντίσταση του μπλοκ.
«Αυτό που εννοώ δεν είναι μια περαιτέρω ανταλλαγή επιστολών, αλλά μια σημαντική και νομικά δεσμευτική αλλαγή της συμφωνίας απόσυρσης», δήλωσε σήμερα (29/1/2019) η May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, πριν την ψηφοφορία επί μιας σειράς τροπολογιών στη συμφωνία του Brexit.
«Η διαπραγμάτευση μιας τέτοιας αλλαγής δεν θα είναι εύκολη.
Θα πρέπει να ξανανοίξει η συμφωνία Απόσυρσης, μια κίνηση για την οποία γνωρίζω ότι υπάρχει περιορισμένη όρεξη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων μας», πρόσθεσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Παράλληλα, η May δήλωσε πως η σημερινή ψηφοφορία στο κοινοβούλιο είναι μια ευκαιρία να τελειώσουν οι διαιρέσεις που εμπόδισαν το κοινοβούλιο να εγκρίνει μια συμφωνία για το Brexit και μια ευκαιρία να δείξουν οι βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θέλουν.
«Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι θα χρειαστεί προκειμένου να περάσει μα συμφωνία από αυτή τη Βουλή των Κοινοτήτων, τι θα χρειαστεί για να πάμε πέρα από τη σύγχυση και τη διαίρεση και την αβεβαιότητα που τώρα επικρέμαται πάνω από εμάς», είπε η May.
«Δέχομαι επίσης πως αυτή η Βουλή δεν θέλει τη συμφωνία την οποία έθεσα ενώπιόν της, με τη μορφή που υφίσταται σήμερα.
Η ψηφοφορία ήταν αποφασιστική και την άκουσα με μεγάλη προσοχή.
Έτσι ο κόσμος ξέρει τι δεν θέλει αυτή η Βουλή.
Σήμερα πρέπει να στείλουμε ένα εμφατικό μήνυμα για το τι θέλουμε», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May δήλωσε ακόμη ότι το κοινοβούλιο δεν θέλει να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, ενώ ανέφερε ότι δεν «βλέπει» να τάσσεται η πλειοψηφία υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ΕΕ είναι απίθανο να συμφωνήσει στην επέκταση του Άρθρου 50 χωρίς να έχει το Ηνωμένο Βασίλειο ένα σχέδιο, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, η επέκταση του Άρθρου 50 δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός κάλεσε, παράλληλα, τους Βρετανούς βουλευτές να στείλουν ένα μήνυμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα υποστηρίξουν τα σχέδιά της να επαναδιαπραγματευθεί τη συμφωνία για το Brexit και είπε πως με ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο θα είναι δυσκολότερη η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Έχει έρθει ο καιρός τα λόγια να γίνουν πράξεις», είπε στους βουλευτές.
«Αν θέλετε να πείτε στις Βρυξέλλες τι θα αποδεχθεί αυτή η Βουλή, θα πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτό.
Αν θέλετε να φύγουμε με μια συμφωνία, πρέπει να ψηφίσετε γι΄αυτήν.
Αν θέλετε το Brexit, πρέπει να ψηφίσετε για το Brexit», δήλωσε.
«Οι πιθανότητες επιτυχίας γίνονται πολύ μεγαλύτερες αν αυτή η Βουλή με στηρίξει.
Ως εκ τούτου καλώ τη Βουλή να μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι για να παραδώσω μια συμφωνία που αυτή η Βουλή μπορεί να υποστηρίξει.
Κάντε το αυτό και μπορώ να εργαστώ ώστε να ξανανοίξει η συμφωνία αποχώρησης», πρόσθεσε η May.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης