Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Στηρίζω την απόφαση του προέδρου Trump να μην προχωρήσει στην εύκολη επιλογή με τη Βόρεια Κορέα

Abe (Ιαπωνία): Στηρίζω την απόφαση του προέδρου Trump να μην προχωρήσει στην εύκολη επιλογή με τη Βόρεια Κορέα
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un
Σε πλήρη στήριξη της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Donald Trump να ολοκληρώσει τη σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un χωρίς συμφωνία, προχώρησε σήμερα (28/2) ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, στον απόηχο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ.
Ειδικότερα, ο κ. Abe, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε ότι «στηρίζω πλήρων την απόφαση του προέδρου Trump να μην προχωρήσει στην εύκολη επιλογή».
«Είμαι αποφασισμένος να συναντήσω τον πρόεδρο Kim προσεχώς», πρόσθεσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να πραγματοποιήσει σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.
Παράλληλα, ο Shinzo Abe επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βιετνάμ, ο Donald Trump έθεσε στον Kim Jong Un το ζήτημα των Ιάπωνων πολιτών που απήχθησαν από τη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και 1980.
Σημειώνεται ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει τονίσει πως το Τόκιο δεν πρόκειται να εξομαλύνει τις διπλωματικές του σχέσεις με την Πιονγιάνγκ μέχρι η Βόρεια Κορέα να αναγνωρίζει πλήρως όλους τους απαχθέντες και να επιστρέψει όσους είναι ακόμα ζωντανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης