Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει τον Trump η Β. Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ ζητούσε μόνο τη μερική άρση των κυρώσεων

Διαψεύδει τον Trump η Β. Κορέα: Η Πιονγκγιάνγκ ζητούσε μόνο τη μερική άρση των κυρώσεων
Η Βόρεια Κορέα ζητούσε μόνο τη μερική άρση των κυρώσεων, τονίζει η Πιονγκγιάνγκ, διαψεύδοντας τον Donald Trump
Η Βόρεια Κορέα ζητούσε μόνο τη μερική άρση των κυρώσεων, τονίζει η Πιονγκγιάνγκ, διαψεύδοντας τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, που ανέφερε ότι αποχωρεί από τη σύνοδο μετά την απαράδεκτη απαίτηση του Βορειοκορεάτη ηγέτη για άρση των κυρώσεων.
Η Βόρεια Κορέα έκανε μια «ρεαλιστική» πρόταση στις ΗΠΑ, στη σύνοδο κορυφής του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Kim Jong-un, όπως υποστήριξε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Ri Yong-ho, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Yonhap».
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ανόι του Βιετνάμ, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η βορειοκορεατική αντιπροσωπεία, ο Ri είπε ότι η Πιονγκιάνγκ ζητούσε τη μερική άρση των κυρώσεων σε βάρος της και όχι τον πλήρη τερματισμό των κυρώσεων.
Ο Ri υποστήριξε ότι η χώρα του ζήτησε να αρθούν 5 ψηφίσματα του ΟΗΕ με τα οποία της επιβλήθηκαν κυρώσεις.
Σε αντάλλαγμα, προσφέρθηκε να σταματήσει δια παντός την παραγωγή πλουτωνίου και ουρανίου, αποδεχόμενη και την επιτήρηση από Αμερικανούς εμπειρογνώμονες.
Βορειοκορεάτης υπουργός είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν «άλλο ένα» βήμα, πέραν της διάλυσης των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Γιονγκμπιόν.
Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ri.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης