Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 47,6 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019 - Στις 47,6 μονάδες ο PMI
Ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στη Γερμανία υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία της Markit, καθώς η παραγωγή του κλάδου υποχώρησε για πρώτη φορά μέτά από έξι χρόνια.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, στις 47,6 μονάδες, έναντι 49,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων, η οποία διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit, η μόνη άνοδος που σημειώθηκε ήταν στον τομέα παραγωγής καταναλωτικών αγαθών, καθώς όλοι οι υπόλοιποι τομείς κατέγραψαν συρρίκνωση.
Ο υποδείκτης νέων παραγγελιών κατέγραψε πτώση, κυρίως εξαιτίας των μειωμένων εξαγωγών, ενώ η δημιουργία νέων επιχειρήσεων από το εξωτερικό σημείωσε επίσης πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
«Μετά την έκρηξη του τομέα το 2017 και τις αρχές του 2018, η παραγωγική ικανότητα φάνηκε τελικά να φτάνει τη ζήτηση», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith, προσθέτοντας ότι «οι χρόνοι παράδοσης των προμηθευτών άρχισαν να βελτιώνονται για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια και οι επιχειρήσεις αναφέρουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό στην Ευρώπη».
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, η ανεργία της χώρας παρέμεινε αμετάβλητη για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο του 2019, και συγκεκριμένα στο 5,3% καθώς ο αριθμός απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 21 χιλ. άτομα.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, ο αριθμός ανέργων μειώθηκε κατά σχεδόν 175 χιλ. άτομα, ενώ ο αριθμός των υποαπασχολούμενων χωρίς εργασία βραχείας διάρκειας αυξήθηκε κατά 17 χιλ. άτομα στα 3,31 εκατ. άτομα συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης