Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, στις 52 μονάδες

Βρετανία: Σε χαμηλά τεσσάρων μηνών υποχώρησε ο μεταποιητικός κλάδος τον Φεβρουάριο 2019, στις 52 μονάδες
Η δραστηριότητα του βρετανικού μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016
Πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (1/3) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, στον απόηχο του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Παρά το γεγονός ότι σημειώθηκε οριακή βελτίωση στην παραγωγή του κλάδου, οι νέες παραγγελίες παρέμειναν στάσιμες εν μέσω επιβράδυνσης στην εγχώρια ζήτηση και περαιτέρω πτώση στις παραγγελίες από το εξωτερικό.
Μάλιστα, πολλές επιχειρήσεις συνέδεσαν την ασθενέσθερη ζήτηση από το εξωτερικό με την περιορισμένη ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ευρωζώνης.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες υποχώρησε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω προβληματισμών για τον αντίκτυπο που θα έχει στη χώρα το Brexit.
«Με την ημέρα του Brexit να εμφανίζεται, οι βρετανικές επιχειρήσεις συνέχισαν να εφαρμόζουν σχέδια για τον μετριασμό πιθανών διαταραχών», σχολίασε ο διευθυντής της Markit, Rob Dobson, προσθέτοντας ότι «τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο κλάδος βρίσκεται ήδη σε ύφεση, και ο δείκτης PMI του Φεβρουαρίου προσφέρει λίγες ενδείξεις ότι μία βραχυπρόθεσμη άνοδος στην παραγωγή είναι αρκετή ώστε να φέρει τον κλάδο ξανά σε πορεία ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης