Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Πιθανή η μείωση των επιτοκίων σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit - Εξετάζουμε όλα τα σενάρια

Bank of England: Πιθανή η μείωση των επιτοκίων σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit - Εξετάζουμε όλα τα σενάρια
Η αξιωματούχος της Bank of England, Silvana Tenreyro, τόνισε ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερη παράγοντα πίεσης για τη Βρετανία
Τη θέση ότι το βασικό σενάριο το οποίο αφορά το Brexit δείχνει «ένα μικρό ποσοστό σύσφιγξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», διατύπωσε σήμερα η αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας, Silvana Tenreyro, διευκρινίζοντας ότι η Bank of England εξετάζει και άλλα πιθανά σενάρια.
Ειδικότερα, η κα Tenreyro δήλωσε ότι το κεντρικό σενάριο, το οποίο περιλαμβάνει ένα ομαλό Brexit, δείνχει «ένα μικρό ποσοστό σύσφιγξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αύξηση της ζήτησης χρειάζεται να ξεπεράσει τόσο την προσφορά όσο και τις πληθωριστικές πιέσεις.
Παράλληλα, η Silvana Tenreyro, η οποία αποτελεί μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoE, πρόσθεσε ότι «η πιθανή άτακτη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προκαλέσει μία αρνητική ζήτηση που θα απαιτούσα χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής».
Η ίδια αναγνώρισε ότι υπάρχουν «και άλλα πιθανά σενάρια που απαιτούν μία αντίθετη απάνττηση στο ενδεχόμενη μη συμφωνία», αναφέροντας ότι η χαλάρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μείωσης επιτοκίων.
«Η πρόσφατη μετρίαση στα μέτρα για τον υποκείμενο πληθωρισμό υποδηλώνει ότι η προσφορά αυξάνεται σε γενικές γραμμές μαζί με τη ζήτηση και ότι μπορεί να έχουμε ακόμα κάποια πλεονάζουσα προσφορα», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Tenreyro.
Επιπλέον, η αξιωματούχος της Bank of England τόνισε΄οτι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντας καθοδικών πιέσεων για τη Βρετανία, αναφέροντας ότι οι δράσεις της Κεντρικής Τράπεζα μπορούν να μετριάσουν ένα πλήγμα, αλλά «η κεφαλαιοποίηση σε πολλούς τομείς είναι ακόμη περιορισμένη».
«Η εγχώρια αγορά στέγασης αποδυναμώνεται μαζί με την επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης», καταλήγει η αξιωματούχος της Τράπεζας της Αγγλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης