Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» άνω του 6% για τη μετοχή της Boeing - Προς το μεγαλύτερο διήμερο sell-off από το 2009

tags :
«Βουτιά» άνω του 6% για τη μετοχή της Boeing - Προς το μεγαλύτερο διήμερο sell-off από το 2009
Περίπου στο 12% διευρύνονται οι διήμερες απώλειες για τη μετοχή της Boeing
(upd) Διευρύνεται σήμερα (12/3/2019) το sell-off στη μετοχή της Boeing Co., στον απόηχο της συντριβής της πτήσης των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 157 άνθρωποι, μόλις τέσσερις μήνες μετά από ένα παρόμοιο δυστύχημα σε πτήση της ινδονησιακής Lion Air.
Η μετοχή της Boeing καταγράφει σήμερα βουτιά άνω του 6%, καθώς και άλλες χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8, την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.
Η Edward Jones υποβάθμισε τη μετοχή της Boeing σε «hold» από «buy», επικαλούμενη μια πιθανή καθυστέρηση στις παραγγελίες.
Περί τις 20:45, η μετοχή της Boeing καταγράφει πτώση 6,2% στα 375,2 δολ.


Χθες, η μετοχή είχε διολισθήσει κατά 5,3%, διευρύνοντας τις διήμερες απώλειες περίπου στο 12%, σε τροχιά για το χειρότερο διήμερο sell-off από τη «βουτιά» 14,7% που καταγράφηκε τις δύο ημέρες έως τις 6 Νοεμβρίου 2008.
Η μετοχή της Boeing πιέζει χαμηλότερα τον δείκτη Dow Jones στη Wall Street, που την ίδια ώρα υποχωρεί κατά 0,3% στις 25.568 μονάδες, την ώρα που S&P 500 και Nasdaq κινούνται ανοδικά.
Πάντως, η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών εξέφρασε σήμερα την «πλήρη εμπιστοσύνη» της στην ασφάλεια του στόλου των αεροσκαφών 737 MAX.
«Καταλαβαίνουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές και οι πελάτες έχουν λάβει αποφάσεις που πιστεύουν ότι είναι οι πλέον ενδεδειγμένες για τις εγχώριες αγορές τους», δήλωσε η Boeing, προσθέτοντας ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FDA) «δεν αναλαμβάνει καμία περαιτέρω ενέργεια αυτή τη στιγμή και, βασιζόμενη στις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες, δεν έχουμε καμία βάση για να εκδώσουμε νέες οδηγίες στους φορείς εκμετάλλευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης