Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλό 3 ετών τα μπόνους στελεχών της Wall Street το 2018

Σε χαμηλό 3 ετών τα μπόνους στελεχών της Wall Street το 2018
Σημαντική υποχώρηση στα μπόνους στελεχών της Wall Street 
Σημαντική υποχώρηση, της τάξεως του 17%, κατέγραψαν τα μπόνους στελεχών της Wall Street το περασμένο έτος, φθάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν παρατηρηθεί από το 2015 και ίσα με αυτά του 2005.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση (Office of the New York State Comptroller), το μέσο μπόνους ανήλθε σε 153.700 δολάρια το 2018, παρά το γεγονός ότι τα συνολικά κέρδη των εταιρειών trading αυξήθηκαν κατά 11%.
Όπως φαίνεται παρακάτω, η υψηλότερη επίδοση από πλευράς μπόνους καταγράφηκε το 2006, λίγο πριν «χτυπήσει» η άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτική κρίση.
Σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας του κλάδου, αυξήθηκαν κατά 4.700 το περασμένο έτος, στις 181.300.
«Παρά την απότομη πτώση των χρηματοπιστωτικών αγορών κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ο κλάδος είχε ακόμα ένα καλό έτος με αυξημένα κέρδη και απασχόληση.
Τα μπόνους μειώθηκαν το 2018, αλλά το μέσο μπόνους ήταν διπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού για το υπόλοιπο εργατικό δυναμικό της πόλης.
Είναι πολύ νωρίς να πούμε πώς θα κινηθεί ο κλάδος το 2019, αλλά οι εμπορικές εντάσεις, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η μεγαλύτερη οικονομική αβεβαιότητα, αποτελούν παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα», σχολίασε σχετικά ο Thomas DiNapoli.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης