Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα βρίσκονται στους τελευταίους γύρους

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα βρίσκονται στους τελευταίους γύρους
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι και οι δύο πλευρές στοχεύουν στην επίτευξη μίας συμφωνίας
Στο γεγονός ότι οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα βρίσκονται στα τελευταία τους στάδια αναφέρθηκε σήμερα (29/4) ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, ενόψει της νέας επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στο Πεκίνο.
Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στους τελευταίους γύρους», αναφερόμενος στις εμπορικές συνομιλίες των δύο πλευρών, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απομένει ακόμα δουλειά η οποία πρέπει να γίνει.
Μάλιστα, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ότι οι συνομιλίες έχουν φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που είτε θα υπάρξει συμφωνία, είτε οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν χωρίς να συμφωνήσουν κάτι οι δύο πλευρές.
«Νομίζω πως και οι δύο πλευρές έχουν την επιθυμία να καταλήξουν σε μία συμφωνία», υπογράμμισε ο Steven Mnuchin, ο οποίος αναμένεται να βρεθεί αύριο Τρίτη (30/4) στο Πεκίνο, μαζί με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, προκειμένου να συνεχιστούν οι συνομιλίες.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, θα επισκεφθεί «σύντομα» τον Λευκό Οίκο, προκειμένου οι δύο πλευρές να υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης