Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brende (WEF): Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να δείξουν ευελιξία στις εμπορικές συνομιλίες - Είναι προς το συμφέρον τους

Brende (WEF): Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να δείξουν ευελιξία στις εμπορικές συνομιλίες - Είναι προς το συμφέρον τους
Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες
Έκκληση τόσο προς τις ΗΠΑ όσο και προς την Κίνα να δείξουν «ευελιξία» κατά τη διάρκεια των εμπορικών τους συνομιλιών απηύθυνε σήμερα (29/4) ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Borge Brende, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNBC.
Ειδικότερα, ο κ. Brende εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να στείλει υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία στο Πεκίνο εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ξεκινήσει ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων.
«Νομίζω ότι βρίσκονται πλέον κοντά στη στιγμή όπου θα υπάρξει μία σημαντική εξέλιξη», επεσήμανε ο πρόεδρος του World Economic Forum», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του πως «είναι προς το κοινό συμφέρον της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, των ΗΠΑ, και της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, της Κίνας να βρούν λύσεις πάνω σε αυτά τα εμπορικά ζητήματα», διευκρινίζοντας πως «αυτό σημαίνει ότι και οι δύο πρέπει να δείξουν ευελιξία στις διαπραγματεύσεις αυτές».
«Εάν μπορέσουν να βρουν έναν τρόπο να βγουν από αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, πιστεύω ότι αυτό μπορεί επίσης να δημιουργήσει επιπλέον ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, η οποία χρειάζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Brende.
Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ πρόσθεσε ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου «μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι αυτή η περίοδος οικονομικής ανάπτυξης, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα συνεχιστεί».
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι ο Κινέζος ομόλογός του, Xi Jinping, θα μπορούσε να έρθει «σύντομα» στον Λευκό Οίκο, προκειμένου οι δύο πλευρές να υπογράψουν μία εμπορική συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης